×
×
خبرخوان شهر و روستا

فرهنگ ایثار و شهادت / گفتگوی اختصاصی با مصطفی عربی
مکتب فرهنگی علقمه در خط مقدم زنده نگه داشتن یاد و نام شهدا

  • کد نوشته: 1949
  • ۳۰ آبان
  • ماهنامه سلام ری در شماره سوم خود که به بررسی عملکرد چهره های موفق در مسائل فرهنگی شهرستان ری پرداخته به سراغ مصطفی عربی مسئول مکتب فرهنگی علقمه رفته و پیرامون فرهنگ ایثار و شهادت گفتگو کرده است.
    مکتب فرهنگی علقمه در خط مقدم زنده نگه داشتن یاد و نام شهدا
  • به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر ری، «مکتب فرهنگی علقمه» با مدیریت مصطفی عربی از جمله گروه‌های فرهنگی فعال و پرکاری است که فاطمیه سال ۱۳۷۷ به صورت خودجوش توسط چند نفر از جوانان انقلابی در شهرری تأسیس شد و از همان سال فعالیت‌های خود را در حوزه ترویج فرهنگ ایثار، شهادت، معارف اسلامی و انقلابی با محوریت موازین مقام معظم رهبری آغاز کرد.

    مجموعه فرهنگی علقمه از جمله هیئت‌های فعال و پرکاری است که علاوه بر برگزاری جلسات هفتگی مستمر و برنامه‌های مناسبتی در مکان ثابت هیأت واقع در شهرری، اردوهای تفریحی و مذهبی نیز برگزار می‌کند و موکب‌داری و برگزاری برنامه‌هایی ویژه شهدای مدافع حرم و برگزاری اردوی زیارتی مشهد برای خانواده‌های شهدا نیز از برنامه‌های ثابت این مجموعه است.

    در چند سال اخیر، برترین و بزرگترین یادواره های شهدا را مکتب فرهنگی علقمه در شهرری برگزار کرده است و به نوعی نام شهدا و برنامه های با محوریت ایثار و شهادت با این مکتب گره خورده است.

    متن گفتگوی اختصاصی مصطفی عربی با ماهنامه سلام ری به شرح زیر است که خواندنش خالی از لطف نیست.

     

     

    مصطفی عربی مسئول مکتب فرهنگی علقمه، در ابتدا تاریخچه مجموعه فرهنگی مکتب علقمه را توضیح داد و گفت: مکتب علقمه از سال ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۹ به شکل هیأت مذهبی فعالیت می‌کرد. از سال ۸۹ گسترش یافت و از حالت صرف هیأت به شکل مکتب در آمد. از آن پس فعالیت‌های ورزشی، نوجوان و شهدا هم به مجموعه اضافه شد. هیأت هم با نام «روضهالرضا» به کار خود ادامه داد.

    مسئول مکتب علقمه ضمن اشاره به مشکلات خانواده شهدا افزود: مردم ایران با هر سبک تفکری که دارند، برای شهدا و خانواده‌های شهدا احترام قائل می‌شوند؛ اما چون از نزدیک وارد این حوزه نشده و خیلی از مسائل را درک نکرده‌اند، اطلاعات زیادی ندارند. برنامه داریم خانواده‌های شهدا مطابق ظرفیت‌هایی که دارند به یکدیگر کمک کنند تا در مراکزی که هستند به کنشگرهای اجتماعی تبدیل شوند به طوری که در تلاشیم مشکلات خانواده‌های شهدا توسط خانواده‌های شهدای دیگر برطرف شود. در همین راستا برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا خانواده‌های شهدای ایرانی و شهدای فاطمیون به دیدار یکدیگر بروند تا بین آن‌ها ارتباطات مؤثری برقرار شود.

    وی افزود: یکی از مهم ترین رموز ماندگاری نظام مقدس جمهوری اسلامی زنده نگاه داشتن یاد شهدا است و این مهم تاثیر زیادی در جامعه اسلامی و ایرانی داشته است.

    قشر جوان و نوجوان تنها خاطرات شهدا را شنیده اند و ما باید بتوانیم این اثرات ماندگار را در جامعه ایجاد کنیم و این تنها با هم افزایی تمام مجموعه های مردمی محقق می شود.

    شهدا از جان و خون خود مایه گذاشتند تا ما الان در امنیت باشیم، امیدواریم دینی که شهدا بر ما دارند را ادا و در پیشگاه خداوند متعال سربلند محشور شویم و بتوانیم در راه شهدا و آرمان های انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری گام برداریم و ثابت قدم باشیم.

    مسئول مکتب علقمه خاطرنشان کرد: فعالیتهای مکتب فرهنگی علقمه در عرض فعالیتهای بسیج نمی باشد، مکتب فرهنگی علقمه تقویت کننده بسیج است و تمام اعضای مکتب عضو بسیج می باشند، البته ناگفته نماند همانطور که امام خامنه ای حفظه الله فرمودند آنچه مهم است تفکر بسیجی است. و همه تلاش ما برای نهادینه کردن تفکر بسیج در جامعه است. مکتب در راستای آرمان های نظام اسلامی و تحقق تفکر بسیجی فعالیت می کند. ما در اساسنامه مکتب فرهنگی علقمه گستره فعالیت را در سطح ملی قید کرده ایم بنابر این وقتی یک مجموعه از جوانان، ظرفیت فعالیت در سطح بیشتر از یک محل را دارند چرا اقدام نکنند؟

    کار را باید جدی بگیریم و بدانیم چند سال آینده جو کشور یک جو تربیتی خواهد بود و نخبه کسی است که لحظه شناس و اولویت شناس باشد و به هنگام وارد میدان شود.

    وی اظهار کرد: اگر فعالین فرهنگی گمان کردن در این عرصه باید همه چیز وفق مراد باشد سخت در اشتباه هست. کار فرهنگی و تربیتی زمان بر است و حوصله میخواهد و از طرفی از تخریب ها و بی مهری ها و حسادت ها نترسند و با قدرت در میدان بماند که خداوند “تُعِزُّ مَنْ تَشَاءُ وَتُذِلُّ مَنْ تَشَاءُ” است.

    مصطفی عربی گفت: تا به امروز ۲۷ یادواره شهید برگزار کردیم‌ و هدف از برگزاری مراسمات شهدا، آشنایی نوجوانان با سبک زندگی شهدا و احساس نزدیکی با نسل آرمانی می باشد و مهم تر از آنان زنده کردن هویت در نوجوانان و جوانان است.

    وی تصریح کرد: اولین علت نیاز به برگزاری این یادواره ها، سپاس و قدرشناسی از شهیدان و ترویج فرهنگ قدردانی از کسانی است که به مردم خدمت می کنند.

    قرآن در آیات مختلف و به بیانات گوناگون ما را متوجه مساله قدرشناسی و آموزش فرهنگ قدرشناسی می کند، هدف از این آیات تبیین این فرهنگ در زندگی مردم است.

    شهیدان به دلیل خدمتی که به مردم کردند و همت بلندی که از خود نشان دادند، شایسته سپاسگذاری هستند و اینکه آزادی، استقلال، عزت، امنیت، ناموس و مکتب ما مدیون شهداست، ما هر آنچه داریم به برکت خون شهیدان است.

    مسئول مکتب علقمه در پایان گفت: با برگزاری این یادواره ها ثابت می کنیم که نسل سوم و چهارم انقلاب اسلامی نسل قدرشناسی هستند. اگر با فرهنگ ایثار و شهادت بیگانه شویم اختلاس، رشوه خواری، تقلب، نفاق و ریاکاری در جامعه رشد می کند اما اگر از فرهنگ ایثار و شهادت درس بگیریم به این دلیل که شهدا از جان گذشتند ما نیز از پست، مقام و اموال می گذریم تا جامعه ای ایده آل و کاملا اسلامی داشته باشیم.

    نویسنده: میثم خوشی

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *