×
×
خبرخوان شهر و روستا

فرهنگ آیینی / گفتگوی اختصاصی با محمدرضا رام
۲۸ سال نوکری آل الله در هیئت انصار سید الساجدین شهرری

  • کد نوشته: 1877
  • ۲۹ آبان
  • ماهنامه سلام ری در شماره سوم خود که به بررسی عملکرد چهره های موفق در مسائل فرهنگی شهرستان ری پرداخته به سراغ محمدرضا رام مسئول هیئت انصار سیدالساجدین(ع) شهرری رفته و پیرامون فرهنگ آیینی گفتگو کرده است.
    ۲۸ سال نوکری آل الله در هیئت انصار سید الساجدین شهرری
  • به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر ری،هیات انصار سیدالساجدین(ع) یکی از هیئت های ریشه دار در شهرری است که در طول ۲۸ سال فعالیت مذهبی توانسته است تاثیرات شگرفی را در ساختار فرهنگ آیینی به یادگار بگذارد.

    مرحوم حاج احمد رام به عنوان موسس این هیات یکی از پیرغلامان آستان اهل بیت(ع) بود که نسبت به برپایی روضه آل الله و مجالس مذهبی دغدغه داشت و همین امر باعث شد تا این هیئت با قوام و دوام به ماموریت خود در مسیر تعظیم شعائر دین ادامه دهد.

    محمدرضا رام در سالهای اخیر و بعد از درگذشت پدر، راهبری امور این هیئت را در دست گرفت و او هم مثل پدر در بالا نگه داشتن پرچم خدمت و نوکری به خاندان عصمت و طهارت، با همه توان گام برداشته است.

    آبان ۱۴۰۳ و در سالروز میلاد حضرت زینب کبری(س)، هیئت‌انصار سیدالساجدین(ع) ۲۸ ساله شد تا همچنان شاهد ادامه راه این نهضت فرهنگی در شهرری باشیم و امیدواریم که نور هدایت‌گری این هیئت و سایر جلسات مذهبی و آیینی در شهرری، منشأ خیر و برکات برای مجاورین حرم سیدالکریم(ع) باشد.

    متن گفتگوی اختصاصی محمدرضا رام با ماهنامه سلام ری به شرح زیر است که خواندنش خالی از لطف نیست.

    خودتان را با کارنامه ای از فعالیت های فرهنگی تان در این سالها معرفی کنید.

    بنده حقیر خادم امام سجاد(ع) محمدرضا رام فرزند زنده یاد حاج احمد رام موسس هیئت انصار سیدالساجدین(ع) هستم که افتخار این را دارم بعد از درگذشت پدر عزیزم، با کمک دوستان پرچم نوکری را به دوش کشیدیم.

    در کنار هیئت داری، چندین سال هم برای خدمت به مردم در شورایاری محله استخر شهرری عضو هستم و هم اکنون مدیریت آستان مقدس امامزاده ابوالحسن(ع) را بر عهده دارم که امیدوارم در مسیر خدمت به ساحت مقدس اهل بیت(ع) تا پای جان ثابت قدم باشم.

     

    در آستانه ۲۸ سالگی هیئت انصار سیدالساجدین(ع) قرار داریم. روایت کوتاهی را از چگونگی تاسیس این هیئت برای ما بازگو کنید.

    به توصیه یکی از علما و تعبیر ایشان که حضرت سجاد(ع) غریب هستند، هیئت به نام امام چهارم شکل گرفت و امیدواریم در زمره انصار و یاران صدیق حضرت قرار بگیریم.

    چه کسانی در طول این سالها، مدیریت هیات را بر عهده داشتند؟

    از بدو تأسیس در سال ۱۳۷۵ پدر بنده مرحوم حاج احمد رام عهده دار مدیریت هیئت بود و پس از فوت ایشان در خرداد ماه سال ۱۳۹۲، این مسئولیت به بنده واگذار شد و خداوند را شاکرم که با کمک دوستان صالح و شریف، توانستم تا امروز بار این کار سخت را به دوش بکشم.

     

    مهمترین رویکردهای هیات که باعث تداوم فعالیت طی سالهای طولانی شده، چه چیزهایی بوده است؟

    مهمترین رویکرد هیئت، مردمی بودن آن است و باید اساس هیئات مذهبی، مردمی باقی بماند و متولیان حاکمیتی و نهادهای فرهنگی باید تسهیل گر امور باشند نه اینکه در امور هیئت داری دخالت کنند که اگر این بشود باید منتظر خسارت های محض آن باشیم.

     

    هیات انصار سیدالساجدین در این ۲۸ سال، چه کارهایی را برای اثرگذاری فرهنگی و اجتماعی انجام داده است؟

    ما در کنار جلسات روضه آل الله، تاکید جدی بر قرآن کریم داریم و قرائت قرآن را یک اصل می دانیم. یکی دیگر از موضوعات مورد نظر ما، بحث سخنرانی است و ما در طول این سالها، روی سخنرانی جلسات و موضوعات مطرح شده با بزرگان هم اندیشی کرده ایم تا خروجی هیات، رشد فکری و تربیتی مجموعه خادمین و مستمعین عزیز شود.

    اهداف مهم تشکیل هیات چه چیزهایی بود و امروز در تحقق کدام اهداف موفق بودید؟

    در نبرد فرهنگی و جنگ ارزشها که مواجهه مستقیم با جبهه باطل داریم، یکی از اهداف ما آشنایی پر جاذبه نوجوانان و جوانان با تعالیم قرآنی و سیره عملی اهل بیت(ع) است. البته بنابر ضروریات زمانی، فعالیت های فرهنگی و تولید محتوای دینی در فضای مجازی را نیز به صورت جدی در دستور کار قرار دادیم.

     

    سختی های مدیریت یک مجموعه فرهنگی در شرایط فعلی چه چیزهایی است؟

    باید توجه داشته باشیم که مجموعه فرهنگی هنگامی می تواند موثر و موفق عمل نماید که بر اساس توانایی ها و نیازهای مخاطبان در حال و آینده تدوین شده باشد و این کار ممکن نیست مگر آنکه طراحان برنامه های فرهنگی، اطلاعات مناسب و کاملی از توانایی های خود داشته باشند و این کار به نظر من، سخت ترین و مهمترین کار در چنین مجموعه هایی به حساب می‌آید.

     

    توجه به نیازمندان جامعه یکی از ضروریات امروز است. چه برنامه هایی را با محوریت هیئت در این زمینه انجام دادید؟

    این هیئت در ادامه مسیر نورانی خود، خدمت به نیازمندان جامعه را تحت عنوان موسسه خیریه انصار سیدالساجدین(ع) را در دستور کار قرار داد و توزیع بسته های معیشتی در طول سال همچون ماه مبارک رمضان، سال نو و شب یلدا، تهیه کیف و لوازم التحریر در شروع سال تحصیلی جهت دانش آموزان بی بضاعت، بخشی از اقدامات خیریه است.

     

    چرا تلاش می کنید برخی کارهای ویژه را با تشکیلات هیات در سطح جامعه نهادینه کنید. به طور مثال مراسم های نکوداشت برای اصناف و کاسیان قدیمی را چرا در دستور کارتان قرار دادید؟

    اصناف همیشه از ابتدای انقلاب اسلامی تا امروز از پیشقراولان بوده اند و به عنوان یک هیئت که در مسائل اجتماعی فعال است، خود را ملزم به تقدیر از این عزیزان دیدیم و الحمدلله در این دوره هایی که آیین نکوداشت اصناف و بازاریان را برگزار کردیم، زمینه ساز نزدیکی قلوب شدیم.

     

    آینده نگری شما برای پیشبرد هیئت، حول چه محورهایی قرار دارد؟

    نقش هیئت در موضوعات فرهنگی و اجتماعی باید پر رنگ تر شود و باید ظرفیت هیئت به عنوان محل تجمع و تجهیز معنوی افراد به پشتیبانی مادی و راهبردی از کارهای بزرگ در جامعه بیاید.

    مطالبه گری و پیگیری مشکلات مردم، ایجاد کانون های صلح و رفع کدورت بین مردم، تشکیل صندوق قرض الحسنه، تشکیل تیم های ورزشی و حمایت های مشاوره ای برای آسیب دیدگان از بحران های اجتماعی، نقشه راه ما در آینده نزدیک است.

     

    تفاوت کسانی که در جبهه فرهنگی کار می کنند با فعالین سایر بخش های جامعه چیست؟

    بن مایه هر اقدامی در جامعه به سطح رشد فرهنگی و پایبندی به اصول و ارزش ها توسط مردم بر می گردد. کسانی که در جبهه فرهنگی، مشغول به فعالیت هستند باید مثل یک فرمانده در میدان نبرد، هیچگاه از مسئولیت خود خسته نشوند و حتی لحظه ای این سنگر را ترک نکنند چون در مقابل یک دشمن همیشه بیدار قرار دارند.

    الگوهای شما در این مسیر چه کسانی و یا چه مجموعه های موفقی بودند؟

    الگوی بنده در این مسیر، برادر عزیزم حاج حمید ناطقی مدیر هیئت خادم الرضا(ع) قم می باشد که توانست با خدمات گسترده فرهنگی، اجتماعی، دینی و ورزشی، شرایطی را فراهم کند که دبیرکل سازمان های مردم نهاد دینی در کل کشور شود.

     

    از تجربه و رهاورد این سالها برای جوانانی که در ابتدای کار فرهنگی و به طور خاص هیئت داری هستند، چه توصیه های دارید؟

    امروز در مواجهه سخت آخرالزمانی جبهه حق و باطل، باید محکم و ثابت قدم در مسیر تعظیم شعائر مذهبی و اصول انقلابی گام برداریم.

    تجربه این سالها نشان داد که طبق نص صریح قرآن، در این مسیر با اعتقاد و توکل به خداوند و همچنین استقامت اگر حرکت کنیم، قطعا آنجایی که فکر می کنیم امکان توفیق نیست، شاهد نصرت الهی خواهیم بود.

    نویسنده: فاطمه ممیوند(میری)

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *