×
×
خبرخوان شهر و روستا

فرهنگ جهادی / گفتگوی اختصاصی با محمد یوسفی
موکب و قرارگاه حیدریون پیشتاز در خدمت جهادی

  • کد نوشته: 1933
  • ۲۹ آبان
  • ماهنامه سلام ری در شماره سوم خود که به بررسی عملکرد چهره های موفق در مسائل فرهنگی شهرستان ری پرداخته به سراغ محمد یوسفی مسئول موکب و قرارگاه حیدریون رفته و پیرامون فرهنگ جهادی گفتگو کرده است.
    موکب و قرارگاه حیدریون پیشتاز در خدمت جهادی
  • به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر ری، موکب و قرارگاه جهادی حیدریون از سال ۱۳۷۹ با محوریت هیئت شروع به فعالیت کرد و با ادامه فعالیت خود کم کم در راستای امور محرومیت زدایی به طور غیر مستقیم فعالیت خود را ادامه داد به نحوی که موکب حیدریون قریب به ۱۶ سال هست که در مناسبت‌های ملی، مذهبی و فرهنگی اقدام به برپایی موکب‌های چند منظوره می‌کند و قرارگاه جهادی حیدریون هم از سال ۸۸ و به طور مستمر فعالیت خود را در قالب گروه جهادی آغاز کرده و در سال ۹۶ تبدیل به قرارگاه ملی جهادی حیدریون شد. 

    مجموعه حیدریون با هدف جذب نوجوانان و جوانان فعالیت خود را آغاز و با گسترش آن به موکب و قرارگاه جهادی با هدف محرومیت زدایی در سطح کشور و استان تهران و شهرستان ری فعالیت خود را تا امروز ادامه داده است.

    متن گفتگوی اختصاصی محمد یوسفی با ماهنامه سلام ری به شرح زیر است که خواندنش خالی از لطف نیست.

     

     

    قرارگاه حیدریون برای نقش آفرینی در چه حوزه هایی تاسیس شد؟

    حضرت امام خمینی رحمت الله علیه فرمودند که کار مردم را به خود مردم بسپارید و حضرت آقا هم تاکید بسیاری بر کار جهادی و انقلابی دارند، از این رو قرارگاه جهادی حیدریون برای نقش آفرینی در عرصه‌های مختلف محرومیت زدایی و رفع آسیب‌های اجتماعی راه اندازی شد.

    این عرصه‌ها عبارتند از مذهبی، فرهنگی، اجتماعی، درمانی، معیشتی، آسیب‌های اجتماعی، عمرانی و سازندگی که تا رفع کامل محرومیت از سطح جامعه می‌باشد.

    حلقه تشکیل دهندگان و فعالان در قرارگاه حیدریون، چگونه شناسایی و به کارگیری شدند؟ چه شاخصی در انتخاب افراد برای شما در اولویت بود؟

    اعضا و خادمین مجموعه حیدریون که در طول سالیان متمادی عضو گیری شدند با توجه به استعدادها، علایق، سلایق و اعتقاداتشان به جمع ما برای پیشبرد اهداف مد نظر مجموعه اضافه شدند که ما معتقدیم با توجه به فرمایشات رهبری مبنی بر جذب حداکثری و دفع حداقلی، نباید بین جوانان خوب شهر که شاید اختلاف سلیقه‌هایی هم با هم داشته باشیم، خط کشی کرد.

    ما در مجموعه‌ شاید افرادی را داشته باشیم که ظاهرشان با ظاهر امثال من فرق داشته باشد ولی با عشق در بساط موکب و یا امورات جهادی فعالیت دارند.

    خط کشی کردن باعث دفع افراد خواهد شد و ما معتقد بر این هستیم که هر کسی با هر سلیقه‌ای و هر اعتقادی و هر پوششی که داشته باشد می‌تواند در مسیر خدمت به اهل بیت(ع) و خدمت به مردم قدم بردارد.

    جنس کار جهادی را اگر بخواهید تعریف کنید با چه ویژگی هایی بیان خواهید کرد؟

    کار جهادی را اگر بخواهیم خلاصه کنیم یعنی در سریع‌ترین زمان با کمترین امکانات و در هر مکان به رفع مشکل مردم بپردازیم حالا این کار جهادی می‌تواند در قالب مجموعه‌های جهادی مثل ما باشد یا می‌تواند در ادارات و نهادها و ارگان‌ها باشد. به نظر بنده جهادی یک روحیه است و این روحیه باید در تمامی مسئولین و دلسوزان این مرز و بوم باشد همانطور که حضرت آقا فرمودند این مملکت جز با کار جهادی و انقلابی به سامان نمی‌رسد.

    چه خلاهایی را در جبهه فرهنگی برای خدمت به آگاهسازی نسل جدید می بینید؟

    به نظر بنده بزرگترین خلا در جبهه فرهنگی و انقلابی و جهادی، نبود رسانه خوب جهت تبیین عملکردها برای مردم می‌باشد که ما خودمان هم با این موضوع متاسفانه درگیر هستیم.

    و یک موضوع دیگری هم که هست عدم حمایت کافی توسط رسانه‌ها علی الخصوص رسانه ملی از مجموعه‌های مردم نهاد است.

    فعالیت های جهادی و کارهای شما در جهاد سازندگی برای محرومین، چگونه بوده است؟

    قرارگاه جهادی و محرومیت زدایی حیدریون در زمینه‌های سازندگی اقدامات مختلفی انجام داده که به صورت تیتروار چند تا از آن‌ها را برای شما ذکر می‌کنم.

    حضور و فعالیت گسترده در مناطق سیل زده پلدختر و گلستان، حضور و فعالیت گسترده در مناطق زلزله زده کرمانشاه، بازسازی خانه‌های نیازمندان و مستضعفین، حضور در بحران‌ها که آخرین آن می‌توانیم به بازسازی منازل آسیب دیده در حادثه انفجار جوانمرد قصاب شهرری اشاره کرد، اقدامات عمرانی جهت بهسازی منازل خانواده‌های شهدا و خانواده‌های محروم و نیازمند، بر پایی اردوهای جهادی جهت ساخت و ساز در روستاهای دور افتاده و محروم سطح کشور، همکاری در ساخت مدرسه در روستاهای محروم و خدمات بسیاری که این مجموعه در راستای سازندگی برای محرومین انجام داد.

    اقدامات خیریه سلامت محور را با محوریت قرارگاه حیدریون در دستور کار قرار داده اید؛ کیفیت این کار را هم توضیح بدهید.

    این مجموعه مفتخر است که یک اقدام خاص و منحصر به فرد برای اولین بار انجام داد و ما با تلاش‌های بسیار و پیگیری‌های فراوان که این طرح داشت موفق شدیم درمانگاه جهادی و درمانی با نام دار الشفاء زینب کبری(س) را راه اندازی کنیم که در این مجموعه خدماتی همچون دندانپزشکی، چشم پزشکی، متخصص قلب عروق، زنان و مامایی، طب سنتی، طب ایرانی، پزشک عمومی، پزشک عفونی، پزشک کودکان، تریاژ اعصاب و روان، آزمایشگاه داروخانه و خدمات درمانی دیگر ارائه می‌شود که نکته جالب توجه این موضوع این هست که بدون حمایت هیچ نهاد و ارگانی به صورت کاملاً رایگان در خدمت مردم عزیز و قشر مستضعف و محروم مظلوم شهرستان ری و دیگر نقاط می‌باشد.

    روایت کوتاهی از خدمات ویژه تان را در موکب های محرم و فاطمیه، بیان کنید.

    این موکب به مدت ۶۹ شب در ماه محرم و صفر و همچنین سی شب در ماه مبارک رمضان و در دیگر مناسبت‌های ملی و مذهبی از قبیل عید غدیر، ولادت حضرت سیدالکریم علیه السلام، ایام شعبانیه، ولادت امام رضا(ع) برپا می‌شود.

    ما در این ایام که موکب برپا می‌کنیم علاوه بر اینکه هر شب پذیرایی شام به تعداد حداقل ۲ هزار پرس داریم، پذیرایی چای ایرانی و عراقی، قهوه عراقی، حسینیه کودک، غرفه فرهنگی، غربالگری و دارالشفاء زینب کبری سلام الله علیها را برای خدمات درمانی مختلف به صورت کاملاً رایگان را خواهیم داشت.

    نویسنده: میثم خوشی

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *