×
×
خبرخوان شهر و روستا

فرهنگ شهر / روایتی از تحولات فرهنگی در حسن آباد فشافویه
سید مرتضی کرمانی پدیده فرهنگی شهرستان ری در سالهای اخیر

  • کد نوشته: 1842
  • ۲۹ آبان
  • ماهنامه سلام ری در شماره سوم خود که به بررسی عملکرد چهره های موفق در مسائل فرهنگی شهرستان ری پرداخته به سراغ سید مرتضی کرمانی معاون شهرداری حسن آباد فشافویه رفته و پیرامون فرهنگ شهر و تحولات فرهنگی در این شهر گفتگو کرده است.
    سید مرتضی کرمانی پدیده فرهنگی شهرستان ری در سالهای اخیر
  • به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر ری، سید مرتضی کرمانی متولد ۱۳۶۶ و با مدرک فوق لیسانس مدیریت شهری و با کارنامه ریاست اداره اجتماعی فرمانداری ویژه شهرستان ری، مسئولیت های مختلف در رده های بسیج و فعالیت های گسترده در مساجد و هیئت های مذهبی، یکی از چهره های فرهنگی بومی با آینده روشن است.

    اگرچه حکمرانی شهرستان ری در دولت سیزدهم نتوانست از ظرفیت این جوان متخصص و کار آمد بهره بگیرد اما حضور دوباره او در ساختار شهرداری حسن آباد فشافویه و تحولات فرهنگی در این شهر، او را به چهره برتر در بخش «فرهنگ شهر» تبدیل کرد به نحوی که بیشترین برنامه های فرهنگی با محوریت مشارکت مردم را در بین شهرهای تابعه شهرستان ری در شهر حسن آباد فشافویه شاهد بودیم.

    سید مرتضی کرمانی به عنوان یکی از پدیده های نو ظهور در ساختار فرهنگی شهرستان ری، می تواند یکی از ارکان شایسته در حکمرانی فرهنگی آینده ری باشد و قطعا در آینده از ایشان بیشتر خواهیم شنید.

    متن گفتگوی اختصاصی سید مرتضی کرمانی با ماهنامه سلام ری به شرح زیر است که خواندنش خالی از لطف نیست.

     

     

    گزارشی کوتاه از فعالیت های مدیریت شهری حسن آباد فشافویه در حوزه مسائل فرهنگی و اجتماعی در دوران مسئولیت تان بفرمایید؟

    در ابتدا باید تشکر کنم از عزیزانی که در طی سالهای قبل و با تمام توان در حوزه مسائل فرهنگی، اقدامات ارزشمندی را انجام دادند. به عرض شما باید برسانم که در این دوران خدمت بنده به عنوان معاون فرهنگی شهردار حسن آباد فشافویه، راهبرد را بر اجرای برنامه های فرهنگی با محوریت و مشارکت همشهریان عزیز قرار دادم و تجربه ثابت کرده است که هر کاری با پشتیبانی و همراهی مردم، نتایج درخشان خواهد داشت.

    برگزاری همایش شیخ کلینی از علمای بزرگ شیعه در روستای کلین زادگاه آن عالم جلیل القدر، مراسم تاریخی تجلیل از فرزند قهرمان فشافویه علی خرمدل پس از کسب طلای جهانی کشتی آزاد در رده سنی جوانان و ویژه برنامه آبروی محله با هدف تجلیل از خانواده معظم شهدا، نمونه های موفق از برنامه های پر تعداد ما بود.

    بزرگترین ظرفیت های فرهنگی و اجتماعی در حسن آباد فشافویه که برای آنها برنامه دارید؟

    وجود اماکن تاریخی و تفرج‌گاه‌های روستایی یکی از بزرگترین ظرفیت ها برای جذب گردشگر داخلی و خارجی در فشافویه است تا از این مسیر به بیان اصالت و ریشه طولانی مردم منطقه و ارائه فرهنگ های مرسوم بپردازیم و در برگزاری جشنواره های اقوام در سالهای اخیر، نشان داده شد بسیاری از ظرفیت ها مغفول مانده و اگر به خوبی طراحی و برنامه ریزی کنیم با استقبال پر شکوه مردم مواجه خواهیم شد.

    فرهنگسرای پیامبر اعظم(ص) و بوستان خانواده را نیز به مکان هایی برای برگزاری جلسات و نشست های نخبگان فرهنگی و اجرای برنامه های پر جاذبه برای حضور خانواده ها تبدیل کرده ایم.

     

    چه راهبردی برای نشاط افزایی و اثربخشی فرهنگی در بین اقشار مختلف مردم دارید؟

    همان طور که قبلتر گفتم رویکرد ما در هدف‌گذاری های فرهنگی، مشارکت و نقش آفرینی همشهریان عزیز است و به همین خاطر، تمام برنامه های فرهنگی را با پیوست نشاط افزایی برای مردم پیش برده ایم و سعی کردیم به تناسب بازه سنی هر شهروند، برنامه های فرهنگی خرد و کلان را در سطح شهر اجرا کنیم.

     

    نقشه راه شما برای جذب گردشگر فرهنگی و حضور مردم از سایر نقاط در شهر حسن آباد فشافویه دارید؟

    این یک کار مشارکتی است و باید همه دستگاههای متولی به صورت جدی به میدان بیایند. مسئله معرفی ظرفیت ها و فرصت های تاریخی و فرهنگی شهر حسن آباد فشافویه باید به یک دغدغه تبدیل شود تا شاهد حرکت های نوین در جذب گردشگر فرهنگی باشیم و برای این مهم، در ساختار مدیریت شهری برنامه داریم و البته قصد داریم تورهای گردشگری ویژه بگذاریم و با کمک رسانه ها به شناساندن این منطقه تاریخی برای مردم در دیگر نقاط کشور بپردازیم.

     

    برای کارهای فرهنگی ویژه نسل نوجوان و جوان چه فعالیت های داشته آید و در آینده خواهید داشت؟

    یکی از تحولات در برنامه های فرهنگی شهر حسن آباد در این دوره، برنامه ریزی مشترک با آموزش و پرورش بود که در مناسبت های مختلف توانستیم کارهای زیبایی را به یادگار بگذاریم که به طور مثال در هفته فرهنگی شهرستان ری و همزمان با میلاد سیدالکریم(ع)، جشنواره نقاشی دیواری با حضور ۷۰۰ دانش آموز به همراه خانواده هایشان برگزار گردید و اینگونه برنامه ها با ایده های نو در راستای تقویت بنیه فرهنگی نسل جدید ادامه خواهد داشت.

     روند ارتباط شما با فعالان اجتماعی و نخبگان فرهنگی منطقه چگونه است؟

    گروههای اندیشه ورز که ترکیبی از موثرین اجتماعی و فرهنگی است را پیرامون تولید محتواهای فرهنگ ساز و برنامه های حول محور فرهنگ و ارزش های معنوی مبتنی بر جوانان و خانواده، گرد هم آورده این و تاکید جدی بنده این است کار فرهنگی باید با مشارکت اقشار مختلف مردم اجرا شود تا اثر بیشتر و مطلوب ترس در سطح جامعه ایجاد کند.

     

    مهمترین کارهای بر زمین مانده در حوزه فرهنگ در شهر چیست؟ برای رفع آنها چه برنامه هایی دارید؟

    ما در زمینه برنامه برای نسل نوجوان و جوان، عقب ماندگی های زیادی داریم که نیاز به شناخت آسیب های پیرامون این نسل و استفاده درست از ظرفیت های فرهنگی داریم.

    امروز با وجود انواع نقشه های ضد ارزشی دشمنان پیرامون جوانان و نوجوانان، باید بسیار حساب شده، آگاهانه و منطقی کار فرهنگی کرد همان طور که در راهبرد مدیریت شهری و به خصوص در مراسم ماندگار استقبال از علی خرمدل جوان قهرمان فشافویه در مسابقات کشتی قهرمانی جوانان جهان، فضایی را ایجاد کردیم که برای دیگر جوانان این امید به وجود بیاید تا در عرصه ورزش حضور پیدا کنند و بدانند در این مسیر شاهد حمایت های مادی و معنوی خواهند بود.

    حرف خاصی اگر در این حوزه باقی مانده، بفرمایید.

    جشنواره اقوام ایرانی و جشنواره بومی محلی در شهر حسن آباد، ترجمان عینی و حقیقی برای شعار راهبردی دولت چهاردهم مبنی بر وفاق ملی بود که امیدواریم این جشنواره را به صورت مستمر در برنامه های راهبردی و فرهنگی شهر ادامه بدهیم.

    در پایان باید از نگاه واقع بینانه و حمایت های مهندس یعقوبی شهردار پر تلاش شهر حسن آباد، همکاران شریف و متعهدم در معاونت فرهنگی شهرداری و دغدغه های فرهنگی ریاست و اعضای محترم شورای اسلامی حسن آباد تشکر کنم و به مردم با اصابت حسن آباد فشافویه نیز این قول را می دهم که برنامه های فرهنگی شهر را با نگاه جدید و اثرگذار نسبت به مسائل روز پیگیری کنیم.

    نویسنده: فاطمه ممیوند(میری)

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *