به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر ری، امین بابایی در طول یک دهه گذشته، نماد کارآمدی، خدمت جهادی و تحول گرایی در مسئولیت های مختلف بوده است.
چه آن روزی که مدیر روابط عمومی فرمانداری شهرستان ری بود و بعدها مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل و سخنگوی استانداری تهران شد، چه بعدها در جایگاه های حاکمیتی همچون بخشدار کهریزک و هم اکنون به عنوان معاون برنامه ریزی فرمانداری ویژه شهرستان ری، منشأ اتفاقات مبارک و ماندگار در مسیر پیشرفت روستاها و شهرهای تابعه می باشد.
امین بابایی نماد حقیقی فرهنگ خدمت و کار جهادی همراه با صداقت و توانمندی است که بدون تردید نام او را باید به عنوان یک مدیر موفق در تراز نظام اسلامی به تاریخ حکمرانی شهرستان ری الصاق کنیم.
امیدواریم در روزگار مدیران سفارشی و تحمیلی در حکمرانی شهرستان ری، شاهد تکثیر مدیرانی از جنس امین بابایی برای سرعت بخشیدن به مسیر پیشرفت و توسعه شهرستان ری باشیم.
متن گفتگوی اختصاصی امین بابایی با ماهنامه سلام ری به شرح زیر است که خواندنش خالی از لطف نیست.
فرهنگ خدمت به مردم چگونه توسط مسئولین باید پیاده سازی شود؟
نامه ارزشمند امیرالمومنین(ع) به مالک اشتر بر این تاکید دارد که مسئولیت ها برای خدمت است نه تامین نیازهای شخصی مسئولین و اگر اصل کار بر محور خدمت پایه گذاری شود، قطعا فرهنگ خدمت به مردم با پایبندی به این ارزش ها محقق خواهد شد.
شما سعی کردید در دوران مسئولیتتان، چقدر مسائل و دغدغه های فرهنگی را به امور محوله پیوست کنید؟
اعتقاد من این است اصلا مقوله فرهنگ نباید به محتواهای دیگر پیوست و الصاق شود بلکه فرهنگ محور همه امور است یعنی باید موارد و موضوعات را بر مبنای اصول فرهنگی چیدمان کرد. الان کشورهای توسعه یافته جهان، تاکید جدی بر مقوله فرهنگ و مقوله آموزش دارند و اگر ما هم قصد داریم در مسیر پیشرفت و توسعه گام برداریم، باید با تفکر خاص و ویژه به فرهنگ و آموزش نگاه کرده و برنامه ریزی و هدفگذاری کنیم.
مسئول کارآمد و در طراز نظام جمهوری اسلامی باید چه ویژگی هایی را در خود تقویت کند؟
یک منشور تمام عیار به اسم اصول و ارزش های دینی در مقابل مسئولین است، باورهای ایدئولوژیک، دادههای دینی و پیام ها و مفاهیمی که در قرآن کریم و نهج البلاغه وجود دارد که مجموع اینها تعاریف یک طرازبندی مدیریتی به ویژه در سطوح فرهنگی برای مدیران را مشخص می کند.
اولین ویژگی مسئول کارآمد در طراز نظام جمهوری اسلامی، صداقت با مردم و شفافیت است که هم دامنه فساد را خیلی کم میکند و هم ایجاد اعتماد عمومی میکند. تعهد و مسئولیت پذیری از دیگر شاخصههای یک مسئول کارآمد در طراز نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
پیرامون فرهنگ پاسخگویی مسئولان به مردم کمی توضیح بدهید.
وقتی سطح آگاهی مردم بالا رفت و مطالبهگری در راستای احقاق حق در جامعه شکل گرفت، یک مسئول باید بر اساس آن بسترسازی لازم برای توضیح و پاسخگویی قابل پذیرش را فراهم کند و از هرگونه رفتار عوام فریبانه یا جریانهای پوپولیستی پرهیز بکند و صرفاً مسئولی که خودش را منطبق با شاخص های شایسته رشد داده، میتواند باعث تقویت این چهارچوب شود.
فرهنگ کار و تلاش برای خدمت به مردم، با چه خصیصه هایی باید در دستگاههای دولتی و حاکمیتی نهادینه شود؟
مفاهیم ما در دولت و حاکمیت نظام اسلامی برگرفته از گفتمان اسلام ناب محمدی مبتنی بر نص صریح قرآن است. فرهنگکار و تلاش در جامعه دینی اینگونه است که باید سطح رضایتمندی عمومی را بالا ببرد و رضایت خلق زمینه ساز رضایت خدا خواهد بود.
در نگاه شما، فرهنگ مردم سالاری و تکریم ارباب رجوع چگونه است؟
موضوع تکریم ارباب رجوع و تحقق مردم سالاری دینی، منشور خاصی است که در دولتها ابلاغ می شود و همه مکلف به اجرای آن هستند اما در یک نگاه کامل تر، مردمی بودن باید اصلی ترین رویکرد مدیران باشد تا گفتمان مردم سالاری دینی را برای تحقق مطالبه گری مردم و پاسخگویی مسئولین عینیت ببخشد. بارها مقام معظم رهبری در بسیاری از سخنرانیها بر ارتباط مستقیم مردم با مسئولین تاکید کردند و این یک حجت برای مدیران است و من به شخصه این موضوع را سعی کردم رعایت کنم و همیشه درب اتاق کارم باز بوده و پاسخگوی مردم هستم و دائما بین مردم می روم و همینجا لازم است برای بخشهایی از مسئولیتم که احتمال قصور می رود، از عموم مردم عذرخواهی میکنم.
بزرگترین دغدغه برای حکمرانی فرهنگی شهرستان ری چه چیزهایی است و چگونه می توان به رشد مطلوب در این حوزه رسید؟
اساساً انسجام و وحدت رویه در مسائل فرهنگی و نهایتاً ایجاد وفاق گسترده در سطح شهرستان می تواند ما را به قله در این مسیر نزدیک کند. در کنار وجود پر خیر و برکت حضرت عبدالعظیم حسنی و امامزادگان واجب التعظیم و بسیاری از شخصیتهای فرهیخته تاریخ، از نظر بنده شهرستان ری یک گنجینه ناب در استان تهران است که ان شاالله مفاهیم میراثی، فرهنگی و تاریخ آن باید با شایستگی پاس داشته شوند. باید برای تحقق این مسئله، همدلی، وفاق و همراهی همه گروهها و جریان ها را با افکار متفاوت ایجاد کنیم. اگر همه دلسوزان ری با جان و دل در میدان باشند می توان از طریق این ظرفیت های ارزشمند فرهنگی، نام ری را جهانی کرد.
حرف پایانی…
قبل از هر چیزی به خودم میبالم و افتخار میکنم که با عنایت حضرت حق و نگاه پرمهر ائمه اطهار، توفیق خدمت به مردمان فهیم و نجیب شهرستان ری را دارم و باید اقرار کنم که از دل این سرزمین، خیلی چیزها آموختم و وظیفه خودم می دانم که به پشتوانه این آموختهها و تجربهها، برای رضایتمندی خدا، خوشنودی دل امام زمان(عج) و نهایتاً برای گره گشایی از مردم، در هر عرصهای حتی در کوچکترین جایگاهها، پستها و موقعیت های شغلی، بتوانم صادقانه خدمت کنم.
واقعا قدردان محبت های پدرانه امام جمعه محترم، تولیت معزز آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع)، فرماندار شهرستان ری، فرماندهان و کارکنان شریف سپاه، فراجا، نهادهای اطلاعاتی و امنیتی و مدیران پر تلاش دستگاههای اداری و مجموعه شوراها، دهیاران، شهرداران و بخشداران هستم که بنده را در این خدمتگزاری به مردم، یاری رسان هستند.
دیدگاهتان را بنویسید