به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر ری و به نقل از سیاست فردا، آیین گشایش دومین رویداد ملی پادکست فارسی با حضور دکتر وحید اسدی، دبیر این رویداد و مدیر شبکه رادیویی جوان، فرزاد حسنی، سفیر پادکست فارسی، هیئت داوران و اصحاب رسانه در محل فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.
دکتر وحید اسدی در مراسم آغاز دومین رویداد ملی پادکست فارسی که عصر روز دوشنبه شانزدهم مهر در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد، اظهار کرد: بسیار خوشحالم که بار دیگر دور هم جمع شدهایم و با همافزایی میتوانیم اتفاقات خوبی را رقم بزنیم. تا چند روز آینده، فراخوان این رویداد منتشر خواهد شد و جوایز خوبی برای آن در نظر گرفته شده است. دومین رویداد ملی پادکست فارسی که امسال برگزار میشود، از بخشهای متنوعتری برخوردار است و آیین پایانی آن نیز در بهمن ماه برگزار خواهد شد. در این رویداد، رفاقتی که در کنار رقابت بین پادکسترها ایجاد میشود، قابل ستایش است. پادکستها در کشور ما به عنوان یک رسانه جدی گرفته شده و محتوای خوبی را در اختیار مخاطبان قرار میدهند.
رئیس شبکه رادیو جوان افزود: بیشتر پادکستها را دوست دارم. پادکستهای “رختکن بازندهها” و “جعبه” از آخرین پادکستهایی هستند که شنیدهام. همچنین، پادکستهای “رادیوم” و “موتور جستجو” نیز از جمله پادکستهای خوب به شمار میروند.»
تغییرات چشمگیر در دومین رویداد ملی پادکست فارسی
در ادامه این مراسم، سیاوش صفاریانپور، رئیس کمیته داوران دومین رویداد ملی پادکست فارسی، با اشاره به موفقیت نخستین دوره این رویداد گفت: در نخستین رویداد ملی پادکست فارسی که سال گذشته برگزار شد، از میان ۵۰۰ اثر ارسالی، ۴۴۰ اثر به رقابت پرداختند، مابقی آثار به دلیل عدم سازگاری با مفهوم پادکست حذف شدند. از بین ۴۴۰ پادکست، اثری در نظرسنجی عمومی موفق به کسب جایزه مردمی شد که نام آن برای ما چندان آشنا نبود. نمیدانم آیا این پادکست شماره دوم خود را تولید کرده است یا خیر، اما امسال این نظرسنجی به شکل عمومیتری برگزار خواهد شد. در رویداد سال گذشته، نتوانستیم با پادکسترهای برجسته بیشتری مواجه شویم و امیدواریم در این دوره، شاهد حضور افراد بیشتری باشیم و از یکدیگر انرژی بگیریم.
وی افزود: امسال علاوه بر ۱۰ بخش اصلی برای موضوعات مختلف، ۵ جایزه نیز به ۵ بخش از تولید پادکست اختصاص خواهد یافت. این موضوع میتواند نقطه تمایز اصلی ما در برگزیدگان این دوره باشد. در تولید پادکست، ارکان مشخصی وجود دارد که ممکن است ما بهطور معمول همه آنها را به تنهایی انجام دهیم، اما هرکدام از این سرفصلها یک تخصص خاص است که باید مورد توجه قرار گیرد از جمله این سرفصلها میتوان به نویسندگی، تدوین، صدابرداری و صداگذاری پادکست اشاره کرد بنابراین جوایزی برای میزبان برتر پادکست، نویسنده و پژوهشگر برتر، صدابردار برتر و تدوینگر پادکست در نظر خواهیم گرفت.
رئیس کمیته داوران دومین رویداد ملی پادکست فارسی با اشاره به بخشهای مختلف دومین رویداد ملی پادکست فارسی تصریح کرد: بخش اصلی این رویداد شامل کار و کسب و تجارت، ورزش، علم و فناوری، هنر (شامل موسیقی، داستان، تئاتر و سینما)، تاریخ، سلامت و زندگی، فلسفه و اندیشه دینی، طنز و کمدی، اطلاعات عمومی و سرگرمی است.
صفاریان پور یادآور شد: شرکتکنندگان باید در بخش مورد نظر خود حداقل پنج قسمت منتشر کرده باشند که یکی از آنها حتماً در سال جاری منتشر شده باشد. همچنین به پادکستهایی که در حوزه اعتیاد (در هر زمینهای) فعالیت میکنند، حتی اگر تنها یک قسمت منتشر کرده باشند، جایزه ویژه تعلق خواهد گرفت. در این بخش، دو داور تخصصی، دکتر رضا دانشمند (روانپزشک) در موضوع اعتیاد، و دکتر شهرام کجوری، به داوری خواهند پرداخت.
وی در ادامه تأکید کرد که پادکستها نسبت به برنامههای رادیویی استقلال بیشتری دارند و در خصوص اسامی داوران نیز گفت: بخش انتخابی پادکستها توسط فربد بنائی، علی بیاگوی و مروا کاظمزاده بررسی خواهد شد تا قاعده پادکستسازی رعایت شده باشد و بخش داوری با حضور گلاره عباسی، اسماعیل باستانی، محیا ساعدی، سعید معدنکن، امیرحسین مددی، سیاوش صفاریانپور و احمد فیاض تشکیل خواهد شد. ما تلاش خواهیم کرد که آثار راهیافته به جشنواره را با دقت بررسی کرده و با امتیازاتی بر اساس شاخصهای مشخص، آثار را ارزیابی کنیم و بهترین آثار را انتخاب کنیم و تنوع سلیقهها را نیز در نظر خواهیم گرفت.
پادکستها باید ادامهدار و اثرگذار باشند
فرزاد حسنی، سفیر پادکست فارسی نیز در ادامه این مراسم گفت: پادکستها باید به صورت پیوسته و ادامهدار تولید شوند و نه به صورت تکبرنامهای؛ هنوز به طور کامل مشخص نیست که پادکستها چه تفاوتی با برنامهسازی رادیویی دارند. در حال حاضر، مردم به جای گوش دادن به موسیقی در خودروها، به پادکستها روی آوردهاند.
وی به نقش رادیو جوان در آشنایی با پادکستها اشاره کرد و گفت: رادیو جوان در این زمینه بسیار کمککننده است، اما با همت و تفکر شما پادکسترها، باید تلاش کنیم تا دنیایی از پادکستهای باکیفیت تولید کنیم که نه تنها اثرگذار باشد، بلکه حتی امکان درآمدزایی را نیز به همراه داشته باشد.
فرزاد حسنی به علاقهمندی خود به موضوعات تاریخی اشاره و اعلام کرد: اگر فردی پادکست خوبی داشته باشد، من گویندگی آن را بر عهده میگیرم. به ویژه موضوعات تاریخی برای من در اولویت هستند و اگر پادکستی به تاریخ رادیو و تلویزیون بپردازد، آن را نیز گویندگی خواهم کرد. زمانی که کار جدیدی شکل میگیرد، باید از ابعاد مختلف آن را بررسی کرد؛ هر آن چیزی که در این رویداد رشد کند، فرهنگی خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید